Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /data/5/c/5c18d4e9-50c1-44fb-bf98-8cd1106d2adc/legrandforum.sk/sub/m/funkcie/funkcie.php on line 11
Zasuvka TV+RD+SAT pass 14dB | legrandforum.sk

Zasuvka TV+RD+SAT pass 14dB

Lars Schotte
Zdravim,
ja som kupil v Piestanoch v obchode vasej znacky legrand zasuvku pre TV+RD+SAT. Predajni sa ma pytali, ze ci za tym pojde este jeden televizor, tak som povedal, ze ano, tak mi dal tu pass s 14dB. Ale v ramci toho, ze potom som aj na ten druhy chcel dat niekedy zasuvku, tak som zobral hnet aj tu koncovu end 10dB.
Instalacia prebehla bez problemov, ale ani jedna zo zasuviek nedava signal. Bez zasuvky ide TV signal bez problemov, ale akonahle je medzitym zasuvka, tak uz TV signal nie je, ako keby tam nebolo zapojene nic. Kukal som sa na to, ze tam mate nejake navody, ze ako to ma clovek zapojit, ale u mna tie zasuvky vyzeraju uplne inak ako v manuali, cize pre mna je to totalne nepouzitelne. V manuali linknutom na tomto fore je ukazana zasuvka zozadu ako na dierku pre drot koaxialu, ktoru potom nejakym srobovakom zatoci clovek. To u mna ziadne take sroby nie su. Ja mam zasuvu zezadu taku, ze to ma dvere, ktore su drzane srobom, do teho strcim koaxial IN a koaxial OUT a potom zatvorim srobom utahnem, aby nevyskocili ven. No a dierka na drot z koaxialu tam je tiez, ale to je len na zastrcenie a nie su tam ziadne sroby na utahovanie vnutri.
tuto su fotky legrand zasuvky:
https://goo.gl/photos/VSx9UqP3rtN7g9FA7
Cize ja vychadzam z toho, ze som to mal napojene dobre. Napriek tomu ta zasuvka, ci pass, ci end, to je jedno, obe zasuvky nefunguju. Ja mam taku teoriu, ze bud je v tych pass a end nieco zle zapojene, alebo je tam jednoducho vysoky odpor tych 10 az 14 dB, ze ten signal jednoducho neprejde.
Cize moja otazka je, ci potrebujem nieco ako star (hviezdu) s okolo 4 dB odporom, ako som videl v inych aj online predajnach, alebo jednoducho pass s nizkym, skoro ziadnym, odporom, alebo existuje aj pass s nizsim odporom ako 10 dB. A vobec, co to ma cele znamenat, vsetky tie end, pass wirethrough a star. Lebo to nevidim nikde.
Tiez ma pomietol ten navod, kde je znazornene, co ja aj tak nemozem pouzit, lebo to inak u mna vyzera, ze sa ten koaxial vobec nema odizolovavat, co by u mna vobec nedavalo zmysel, kedze tv signal ide iba vtedy, ked je spojene tienenie. Bez tienenia iba s drotom signal nejde ziaden. Takze aj to mi je dost nejasne.

Legrand odpovedá

Dobrý deň,



mohlo sa stať vo výrobe že pribalili zlý návod, v prílohe Vám posielam správny.

Tiež sa môže stať že zásuvký su vadné a bude treba ich vyreklamovať.

Odizolovaný koax kábel sa len vsunie do diery, pohľadom sa skontroluje či dosadá na kontakty a pripevní sa dvierkami.

Prívodný kábel sa pripája do pravej diery, vývod do dalšej zásuvky sa pripája na ľavú stranu. 

Treba mať zapojené obe zásuvky kvoli impedančnému ukončeniu, nie len skúšať jednu druhú či ide.

Hviezda-star znamená že je v obvode len jedna zásuvka ktorá je napojená priamo zo zdroja.

Priebežná-pass je zásuvka za ktorou bude napojená buď ďalšia priebežná alebo koncová zásuvka.

Koncová-end je na konci reťazca priebežných zásuviek.

 


V prípade ďalších otázok ma kontaktujte priamo na daniel.strkula@legrand.sk alebo na telefónnom čísle +421/2 32 153 624