Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /data/5/c/5c18d4e9-50c1-44fb-bf98-8cd1106d2adc/legrandforum.sk/sub/m/funkcie/funkcie.php on line 11
Zložitejšie vypínače pre jednoduchšie obvody | legrandforum.sk

Zložitejšie vypínače pre jednoduchšie obvody

Peter Hronček
Dobrý deň,
pri rekonštrukcii bytu a celej elektriky v ňom by som na niektoré obvody potreboval také typy vypínačov/prepínačov, ktoré som doteraz neúspešne hľadal. Teda, nájsť by sa aj dali, ale len také, ktoré zaberajú celú vypínačovú skrinku a nedajú sa vložiť do nej 2 vedľa seba (ako dvojvypínač). A práve to by som potreboval, aby som ich vedel naskladať takto "úsporne".
Konkrétne by som potreboval:
- dvojpólový spínač (radenie 2)
- dvojpólový (krížový) prepínač (radenie 7)
- dvojčinné tlačidlo, teda také, ktoré je normálne v strede (nie hore ani dolu) a dá sa stlačiť hore alebo dolu a podľa toho zopne daný kontakt (radenie dvakrát 1/0).
Tieto prístroje by som potreboval práve také, aby sa dali vložiť dva do jednej skrinky, nech nemusím mať napr. v kúpeľni 4 vypínače ale len 2 dvojvypínače.
Ide mi o to, že (napríklad) chcem mať pre prípad výpadku prúdu 12V zálohovaný obvod, ktorým sa cez ten istý vypínač rozsvieti pomocné LED svetlo. Dvojčinné tlačidlá zasa potrebujem na ovládanie niektorých spotrebičov systémom ON-OFF tlačidiel.
Zároveň by som nechcel ísť, ako sa hovorí, s kanónom na vrabce a nechcel by som tam mať zbytočnú kopu elektroniky (pracujem vo firme, kde podobné veci vyvíjame, takže poznám pre aj proti) a tiež nechcem mať pre každé svietidlo 12V relé, ktoré je non-stop zopnuté kým je zapnutý vypínač, navyše takéto riešenie tiež práve nepridáva na fail-safe vlastnostiach.

Vedeli by ste mi poradiť, v ktorom produktovom rade, resp. kde a ako takéto prístroje nájdem?
Ďakujem.

Legrand odpovedá

zdravim
Napr.v rade MOSAIC ponukame dvojpolovy spinac (obj.c.77050),dvojtlacidlo(2xprepinaci kontakt) vyskladame pouzitim dvoch tlacidiel(obj.c.77031).Uvedene pristroje vojdu do jednej inst.krabice(kazdy).Dvojity krizovy prepinac do jednej inst.krabice zial neponukame.Ten sa da vytvorit dvoma krizovymi spinacmi (obj.c.77021),ale do dvojramika a dvoch instal.krabic.Katalog MOSAIC najdete:
http://www.legrand.sk/sk/sk/liblocal/katalogy/katalog_Mosaic.pdf .Tieto pristroje detto vyskladate z pristrojov Celiane.

V prípade ďalších otázok ma kontaktujte priamo na gabriel.kocsis@legrand.sk alebo na telefónnom čísle 02/32 153 601